Konfigurera appen för ditt barn

Om du slutför konfiguration av appen och senare beslutar att konfigurera Kaspersky Safe Kids så att den kan användas av en förälder, måste du avinstallera appen och därefter installera appen på nytt.

Konfigurera Kaspersky Safe Kids för användning av ett barn och aktivera skydd:

1. Starta Kaspersky Safe Kids på barnets mobila enhet.

Kaspersky Safe Kids hemskärm öppnas.

2. Granska appens huvudfunktioner och tryck på Fortsätt.

Ett fönster med villkor öppnas.

3. Granska rättsliga dokument.
    • Om du godkänner dokumenten markerar du motsvarande kryssrutor. Tryck på Bekräfta, om du godkänner dokumenten.
    • Om du inte godkänner dokumenten stänger du appen och låter bli att använda den.
  4. Enheten kommer att anslutas till My Kaspersky.
  5. Specificera att detta är ett barns enhet.
  6. Tillåt avancerade behörigheter till Kaspersky Safe Kids.
  7. Följ anvisningarna på skärmen för att ge Kaspersky Safe Kids åtkomst till hjälpmedels- och systemfunktionerna. Tillåt Kaspersky Safe Kids att visa skärmbilder av andra appar.

Dessa behörigheter kan begäras under olika steg i konfigurationsprocessen beroende på vilken version av operativsystemet Android du använder.

8. Anslut enheten till My Kaspersky:
    • Om du redan har ett My Kaspersky-konto:
      1. Ange dina inloggningsuppgifter.
      2. Tryck på Logga in.
    • Om du inte har ett My Kaspersky-konto:
      1. Tryck på Skapa ett konto.
      2. Slutför registreringsprocessen.

Ett meddelande med en aktiveringslänk för kontot kommer att skickas till den e-postadress som du angett. Tryck på länken för att bekräfta din registrering.

Du kan också skapa ett konto på webbplatsen My Kaspersky.

9. Du kan välja en redan skapad barnprofil eller ange information om ett nytt barn.

Du kan även lägga till ditt barns uppgifter på My Kaspersky.

10. Tryck på OK.
  11. Om du konfigurerar Kaspersky Safe Kids på en HUAWEI- eller en XIAOMI-enhet, aktiverar du automatisk omstart av Kaspersky Safe Kids när enheten har slagits på.

Konfigurera automatisk omstart på HUAWEI-enheter

Konfigurera automatisk omstart på XIAOMI-enheter

Kaspersky Safe Kids har konfigurerats. Du kan nu ge enheten till ditt barn.

Funktionaliteten i operativsystemet Android gör det möjligt att dölja meddelanden från Kaspersky Safe Kids på ditt barns enhet med hjälp av operativsystemets inställningar.